MBO studenten zijn zo leuk.

februari 5, 2019 0 Door Wilco Herrema
MBO studenten zijn zo leuk.

Vandaag ben ik begonnen met mijn eerste klus op het MBO Rijnland in Leiden. Het keuze deel toerisme en recreatie voor de opleidingen marketing en communicatie en secretarieel. In een werkelijk schitterend gebouw ben ik de derde docent dit jaar voor dit vak.

Dat is voor de leerlingen ook niet gemakkelijk. Hun gebrek aan vertrouwen in een goede afloop is ook meteen terug te zien in de aanwezigheid. Want zo gaat dat op een MBO. Maar de 4 die gekomen zijn half negen gunnen me de kans hen te overtuigen. Ze zijn overduidelijk in hun feedback, maar als ze wat ruimte krijgen voor hun verhaal verdwijnt de achterdocht en begint het enthousiasme.

Om 12 uur komt de volgende klas, vol secretaresses. Op de trap lopen een paas meiden achter me zeggen dat ze nog nooit zo vaak docenten voorbij hebben zien gaan dan hier op school. Ze blijken naar hetzelfde lokaal te gaan als ik. De schakeling gaat heel snel. Hallo Meneer jezus, u bent ECHT lang. Weet u, u bent de eerste man die ons les geeft. Zegt een ander “En Kees dan” Antwoord ; “Ja okay, en Kees dan.”

Ik vraag al mijn leerlingen in de eerste les wat hun bijzonder maakt, want dan kan ik hun namen beter leren. Dat blijkt een onverwachte vraag voor de doelgroep. Ik ben eigenlijk gewoon. Niets bijzonder..

Na korte gesprekjes probeer ik toch wat los te peuteren en het is gelukt. Ik ken alle leerlingen die ik heb gehad. En als een van jullie dit mocht lezen. Jullie zijn heel speciaal. Ali, Chandler, Jair, Esmee, Puck, Daphne, Simone, Joy, Job, Demi, en demi, Romy en Romy, Zoë en Jody, Britt, Bo, Charisa, Pamela, Ikram, Eline en Naomi (uit het hoofd) bedankt voor een leuke dag.